op weg
Door: henkadrie
Blijf op de hoogte en volg Henk en Adrie
16 Mei 2014 | Portugal, Porto
Vanaf het vliegveld zijn we omdat het al donker werd met de trein/metro naar VilaDoConde gegaan waar we om ongeveer half elf aankwamen.
Mooi en goed hotel.
Donderdag geacclimatiserd en weer met de trein naar Porto gegaan om de stad te bekijken. Een goede indruk opgedaan van de stad en natuurlijk een wijnhuis bezocht om ons goed te laten voorlichten wat de beste port is. (Proeven)
De Ponte de Luis 1, de gigantische stalen brug over de Doura van alle kanten bekeken en met de kabelbaan de stad van bovenaf bekeken. Daarna met het gevoel teveel hebben gedaan weer met de trein naar vila do Condevoor de nachtrust.
Vanochtend na een stevig ontbijt de fietsen en alle toebehoren rijklaar gemaakt en de gps opgestart. Spannend of ik alles nog wist en of het goed zou functioneren. De uren lange insructies van John die mij bijna op de rand van moedeloosheid brachten, hadden toch hun vruchten afgeworpen. Zoals in de boekjes van Oteman stond geschreven over overvolle wegen en veel vrachtverkeer was niets te merken. De eerste 20 km ging over een zeer rustig oud spoortrject welleswaar niet geasfateerd maar rustig aan prima te doen. Meer last hadden we vandaag van de warmte en de nog niet aanwezige klimconditie. Braga was voor vandaag ver genoeg. In stad zagen we een buiten thermometer die in mooie groene ledverlichting 49 groep.C aangaf. Tijd voor bier.
Morgen gaan we richting Guimaraes en weer genieten van de gps die ons met veel gemak brengt waar we willen komen.
Groetjes Henkadrie
17 Mei 2014 - 09:07
Wouter:
Klinkt soepel allemaal, maat wat een temperatuur al zeg. In nl wordt het komende 4 dagen ook 20+. We krijgen blijkbaar wat van jullie warmte :) veel succes met de opstart etappes. -
17 Mei 2014 - 20:33
Femke:
Poeh, inderdaad, wat een temperatuur. Dat hebben wij zelfs niet in hartje zomer gehad in Portugal. Ik hoop voor jullie dat het iets behaaglijker wordt.
Hier alles goed, lekker genieten van het mooie weer. Gelukkig kan Bas dat morgen ook doen (vandaag moest hij werken).