Taebaek-Jeongseon-Jinbu - Reisverslag uit Seoel, Zuid-Korea van Henk en Adrie - WaarBenJij.nu Taebaek-Jeongseon-Jinbu - Reisverslag uit Seoel, Zuid-Korea van Henk en Adrie - WaarBenJij.nu

Taebaek-Jeongseon-Jinbu

Door: henkadrie

Blijf op de hoogte en volg Henk en Adrie

17 Mei 2010 | Zuid-Korea, Seoel

16 mei,

onder een blauwe hemel vertrokken uit Taebaek voor de route over 60 Km. naar Jeongseon. Een weg door een prachtig bergachtig gebied met natuurlijk de nodige klimmetjes en de belonig in de vorm van een afdaling. Onderweg stond nog een bezoekje aan een oude goudmijn gepland maar door het hoge toeristische gehalte er maar van af gezien om de mijn in te gaan. Daarintegen wel even gezellig gebabbeld met koreaanse dagtoeristen. Elke keer weer de verbazing over wat we aan het doen zijn en waarom. Leeftijden vergelijken enz.

Vroeg in de middag zijn we in Jeongseon aangekomen en direkt een motel opgezocht om van de tassen af te komen en een douche te kunnen nemen.

"s middags naar de lokale overdekte markt gegaan en weer de nodige leuke plaatjes gemaakt, zoals een kwartet varkenskoppen op een tafeltje of een stel kwekkende vrouwen bij een eetstalletje.

Ook zelf nog gezellig een omeletje geprikt samen met een Koreaanse familie.

Maandag 17 mei,

Vandaag vroeg op pad gegaan omdat we na aankomst in Jinbu nog een bezoek willen brengen aan twee tempels die in een natuurpark liggen.

Een soortgelijke tocht als gisteren door valleien en prachtige natuur met rustige wegen.

Om 12h al een motel gevonden en een schot in de roos. Prachtige kamer met internet en een giga plasma en dat alles voor 40000 won.

De Boedistische tempels, de Woljeongsa en de Sangwan tempel behoren tot de oudste tempels van Korea en worden goed onderhouden. De eerste heeft een pagode met 9 etages en stampt uit de 9de eeuw. De tweede heeft de oudste bel/gong van Korea.Het verschil met tempels in Vietnam en Thailand is dat deze meer een toeristische attractie zijn dan dat er wordt gepraktiseerd. Dus bussen vol met middelbare scholieren worden hier losgelaten die op hun beurt weer een heel ander wonder zien en wel twee europesche fietsers. Dus, hallo, how are you, how old are you en alle andere zinnetjes die ze ooit eens hebben moeten leren.

In een rusthuis waar we binneliepen werden we vriendelijk ontvangen met een kopje thee en aangesproken door een vrouw die op verzoek van de "serveerster" ons een schaaltje met JUJUBE, nootachtige lekkernij aanbood. De vrouw was samen met haar man, een Amerikaan ook al zo'n lang persoon, daar op bezoek. We hebben gezellig gepraat en zij heeft onds het e.e.a. uitgelegd. Hij was werkzaam op de universiteit van Seoul en als we hulp nodig hadden dan moesten we zeker kontakt opnemen.

Op weg naar de uitgang kreeg ik van een wildvreemde vrouw een hand met snoepjes toegestopt en een paar honderd meter verder nog een homp van een soort koek-pudding, je ziet het ook wel op de markt liggen. Of ze moest nog een goede daad verrichten of ze had echt meelijden? Ik heb zojuist een stukje geprobeerd en doet aan als opgestijfde griesmeel met gedroogde vruchtjes er bovenop, ik denk dat ik wel weet waar het uiteindelijk terechtkomt.

Morgen gaan we weer op weg naar de kust. Er wordt regen voorspelt en dat zou jammer zijn want er zit een afdaling van 14 Km. in de route van morgen. Maar niet getreurd eerst lekker slapen.

• 17 Mei 2010 - 16:24

Alien:

Leuk hoor, al die ervaringen, vooral de contacten, denk ik.
    Wat een tempels...
    Nou maar genieten van de mooie kamer etc.etc.
    Hoe is het met de bronchitis?
    Liefs,
    Alien

• 17 Mei 2010 - 18:51

Bastiaan:

Past de giga plasma in de fietstas?

We zoeken er nog zo een.

• 17 Mei 2010 - 19:38

Pauline En Jan:

Lees net al jullie verslagen (was op Texel en ga over 3 dagen weer terug) alles komt weer boven van de fietstochten die wij in thailand en laos gemaakt hebben, alleen jullie hebben er veel meer klimmetjes bij denk ik, goed dat jullie dat aankunnen.Ja , en de contacten met de bevolking is altijd het leukst. nog veel plezier en beterschap met de bronchitis Adrie , groetjes Pauline

• 17 Mei 2010 - 20:55

Carola En Piet:

zo te lezen alles wel goed met jullie! nu hier ook hoor, de meivakantie is voorbij en prompt wordt het mooi weer (zeggen ze..!) veel fietsplezier en een mooie afdaling toegewenst, groeten van ons allen!

• 18 Mei 2010 - 05:38

Hennie En Dolores:

Leuk om weer jullie ervaringen te lezen. Het is echt een avontuur.

Groetjes en veel fietsplezier!