Na klimmen komt dalen
Door: Henkadrie
Blijf op de hoogte en volg Henk en Adrie
29 April 2016 | Spanje, Manresa
Vanmorgen kwamen we buiten en de thermometer stond op 8°C maar geen regen.
De eerste 5 km. was dalen geblazen en dat gaf mij meteen genoeg tijd om de keuze voor een korte broek in twijfel te trekken.
Daarna gelukkig weer even klimmen (de spieren opwarmen) naar Tona waar we op een markt uitkwamen en direct een koffietent binnen werden binnengepraat. Kwam goed uit. Na Tona weer flink klimmen naar coll de la Polossa op 918 mtr.
En daarna hoofdzakelijk dalen tot in Manresa. Een oude vrij grote stad met veel verkeer omdat het op een kruising van snelwegen ligt. Vluchtstrook fietsen dus en goed kijken. Over het algemeen fietsen we zeer rustige wegen en houden de Spanjaarden goed rekening met ons wat erg mee valt. De buitenthermometer geeft ondertussen 21° aan.
Omdat de volgende plaats 30 km verder ligt en er weer een stijging van 7% in zit besluiten we hier een hotel te zoeken. De gps geeft ons de route door de stad maar vertelt er niet bij dat het heel wat klimwerk vergt om er te komen. Een mooi hotel met uitzicht over de stad. De fietsen staan in het consigna en de receptioniste weet te vertellen dat na zondag de zomer echt begint.
Henkadrie.
29 April 2016 - 22:31
Ineke:
Even het verslag gelezen en ben weer op de hoogte van jullie fiets tocht.
Gelukkig geen regen en een vooruitzicht op mooi weer. Hier voorspellen ze ook mooi weer dus gaan wij morgen ook varen.
Lekker genieten dat gaan wij ok doen.
01 Mei 2016 - 07:49
Alien:
Gelukkig wordt het beter weer daar voor jullie want dat is geen leuke start geweest....vooral die kou is halen zeg! Fijne zondag daar en een mooie fietstocht.... We gunnen jullie het Spaanse zonnetje, hoor!