Adembenemend
Door: henkadrie
Blijf op de hoogte en volg Henk en Adrie
16 Mei 2016 | Spanje, Granada
Vanuit Huesa, eerst nog een stukje asfalt van 6 km en dan een stuk ruig en zwaar onverhard pad. De uitzichten zijn adembenemend mooi en zo ook de inspanning. Af en toe een stukje lopen en gemiddeld niet boven de 5 km/u. Zo ver we kunnen kijken woest en rood landschap. Uiteindelijk komen we op een hoogvlakte en wordt het wegdek beter. Nog steeds onverhard maar wel beter te berijden. Na Alicun de Ortega komen we door de zeker zo indrukwekkende tufstenen bergen. Desolaat landschap maar zeer indrukwekkend. Naar beneden via veel haarspeldbochten en door het vele grind vooral niet te hard. Ook vandaag ontdekt dat een hond wel 35 km/u kan lopen en dat je als fietser met 36 km/u het net kan winnen omdat de hond eerder moe wordt. Via Dehesas de Guadix naar Villanueva de las Torres. Bij Fonelas krijgen we zicht op de besneewde toppen van de Sierra Nevada en trakteren we onszelf op een magnum en een ijskoude cola. Op weg naar Purullena waar we willen overnachten zien we langs de weg de eerste grotwoningen herkenbaar aan schoorstenen en tv antennes die uit de bergen steken.
Voor vandaag houden we het voor gezien. Morgen maar eens goed bekijken.
Henkadrie.