Dublin-Belfast - Reisverslag uit Belfast, Verenigd Koninkrijk van Henk en Adrie - WaarBenJij.nu Dublin-Belfast - Reisverslag uit Belfast, Verenigd Koninkrijk van Henk en Adrie - WaarBenJij.nu

Dublin-Belfast

Door: Henk en Adrie

Blijf op de hoogte en volg Henk en Adrie

09 Mei 2025 | Verenigd Koninkrijk, Belfast

Van start.

Vanmorgen de voorbereidingen gestaakt en alles in de auto gestopt,

fietsen erop en gaan!

Eerste doel is Amiens, en natuurlijk in de buurt van Antwerpen lekker langzaam de bestemming tegemoet. Na verloop van tijd de snelweg verlaten en door glooiend landschap richting Amiens. Veel militaire begraafplaatsen met herdenkings memorials uit de eerste en tweede wereldoorlog.

Om half vier zagen we de ooit eerst gebouwde wolkenkrabber van Frankrijk in Amiens voor ons opduiken. Even opzoeken. In 1940 tijdens de opmars van de Duitsers braken deze door de Somme- linie en Amiens werd zwaar beschadigd. In 1948 werd begonnen met de herbouw van het centrum en werd voor het eerst in Europa beton gebruikt voor een woontoren van meer dan 100 mtr. Hoog. Perret vond wel dat het er erg strak en weinig frivool moest uitzien. Na het inchecken een wandeling gemaakt door de stad en door parkjes waar we de Notre Dame Amiens tegen kwamen. Toch wel even iets anders. Een bezoekje waard.

Plat du moment en weer richting het hotel.

Morgen naar Cherbourg en de ferry op.

Henkadrie.

Woensdag7 mei

Vandaag een goede start met een verrassend aardig ontbijt van het hotel.

Onderweg veel bekende plaatsen waar we al eens zijn geweest op andere fietstochten incl de brug over de Seine in Le Havre. We krijgen er noch nerveuze trekjes van als we er op rijden.

Verder weinig bijzonders alleen een weigerend tolpoortje.

By Irish Ferry’s de auto volgens instructie geparkeerd op het parkeerterrein bij de terminal wat toch geen goed advies bleek te zijn van de receptioniste. Maximaal 1 week parkeren bleek later. Terug en op een ander parkeerterrein neergezet. Nu maar kijken wat we terug vinden?

On board, en wachten tot we morgen om 10.45 er weer af mogen in Dublin.

Dan de train experience naar Belfast.

Henkadrie.

Donderdag 8 mei.

Het was een rustige overtocht en om 10 uur in Dublin. Weinig toeristen. Even zoeken op het industrieterrein op weg naar het station in de stad. Weinig fietsvriendelijk en stoepje af en stoepje op om het vrachtverkeer te ontwijken en de juiste weg te vinden.

Toch ruim op tijd voor de trein naar Belfast. Twee plekken voor een fiets beschikbaar, dat kwam mooi uit.Ochtendgymnastiek, de twee fietsen verticaal in een rek plaatsen dat gemaakt is voor lichte fietsjes en niet voor een travelbike.

2,5 uur later in Belfast, ooit twee hoofdsteden van een land binnen 3 uur gedaan.

Daarna een tochtje door de stad o.a langs de memory paintings en andere must see punten.

Later over een fietspad langs het riviertje de Lagan, aangelegd na de schermutselingen om een positievere levenshouding te stimuleren, richting het geboekte hotel op Dunmurrylane, weg uit de drukte.

Van het avondeten dat ze hier serveren kunnen we de eerste dagen wel weer vooruit,we zien ook veel goed doorvoede gasten.

Morgen weer een stukje langs de Lagan en verder het land in.

Henkadrie

• 09 Mei 2025 - 05:00

Rob:

Het is nu al een mooi verhaal en prachtig en trip.

veel plezier en tot het volgende verlag

• 09 Mei 2025 - 06:38

Mariannne Walraven :

Leuk om te lezen ,wens jullie een hele möoie reis.[e-1f31e]

• 09 Mei 2025 - 07:15

Paul Petri:

Een hele mooie reis toegewenst

• 09 Mei 2025 - 07:17

Aart:

Klinkt weer als vanouds. Mooi om mee te lezen

• 09 Mei 2025 - 08:30

Rick En Caroline:

Fijn dat de reis naar het startpunt goed is verlopen, het fietsen kan beginnen! Succes!

• 09 Mei 2025 - 08:55

PenC:

De kop is er af. Veel mooie en veilige fietskilometers toegewenst!!

• 09 Mei 2025 - 10:36

Gerda:

Klinkt weer als vanouds.heb een goede reis.gr

• 09 Mei 2025 - 18:46

Hennie En Dolores :

Leuk en interessant verslag. Bedankt! IVM het eten, hebben jullie Max belasting van de fietsen nagekeken?

• 10 Mei 2025 - 08:29

Flora:

Wat leuk Henkadrie om zo met jullie mee te gaan op vakantie, weliswaar niet mee op de fiets [e-1f605][e-1f605]veel plezier[e-2600]️[e-2600]️

• 12 Mei 2025 - 00:47

Mieke:

Leuk om te lezen. Het wordt weer echt een avontuur.