Heuvels en prachtige uitzichten
Door: Henk en Adrie
Blijf op de hoogte en volg Henk en Adrie
11 Mei 2025 | Verenigd Koninkrijk, Enniskillen
Mooi weer in Ierland.
We staan op met een prachtige zon en aangenaam weer.
In aanvulling op ons avond spektakel nog een stevig ontbijt en daarna snel op pad.
We vervolgen het pad langs de rivier de Lagan en genieten van de mooie begroeiingen met van bloeiende brem, gaspeldoorn en veel fluitenkruid.
Vanaf Lisburn gaat de route meer door het glooiende boerenland en langs het meer.
Allemaal zeer rustig en mooi met veel meidoornhagen die volop bloeien.
In Portadown is het weer fietsertje pesten net zoals in andere plaatsen, (We kennen het van andere tripjes in GB) elke keer wordt je het voetpad opgestuurd of verzocht over te steken,dus afstappen, naar smalle strookjes voor de fietsers. Veel paaltjes waar je met je tassen aan de fiets nauwelijks door kan en maar wachten bij de voetgangerslichten. Goed voor het gemiddelde en het humeur.
We overnachten in Maghery, een klein gehucht met een simpele overnachtingsmogelijkheid, kan ook.[e-2639]️
Morgen weer verder.
Za. 10 mei
Het wordt menens.
Van. Maghery naar Cookstown , het wordt wel iets serieuzer, de eerste heuvels. Langs het meer naar Cookstown. Daarna 40 km. geen voorzieningen en veel klimrek. Hulde aan Tesla voor zijn uitvinding van de inductiemotor. De pedix doet zijn werk en we zijn vrienden geworden.
Hij/zij heet voortaan. T.P.
Het landschap wordt ruiger met ruige begroeiing. Veel in bloei met weidse uitzichten.
Na 65 km flinke inspanning eindelijk een klein terras in Gortin. We hebben een leuk gesprek met een paar sportievelingen over de marathon van Amsterdam etc.
Mensen zijn erg vriendelijk en op stille landwegen worden we altijd begroet of aangesproken en krijgen we ruim baan. Zo anders als in de stad.
Het einddoel is vandaag Omagh.
Een redelijk hotel waar vandaag een bruiloft wordt gevierd. Geen probleem, weinig inclusiviteit valt op.
Ik krijg een guinness van de barman die al gauw Patrick heet. Amserdam.
In de bar een levendige belangstelling en betrokkenheid voor de finale van de Gaelic football match. Een zeer actieve vorm van een mix tussen voetbal en rugby, maar het lijkt ook wat op handbal. Energiek en sportief.
We zijn echt in N Ierland.
Morgen weer mooi weer en weer een stukje verder, niet zo ver want de 1100 hoogtemeters van vandaag moeten worden verwerkt.
Zo. 11 Mei.
Ontbijtje als vertrekbonus uit het Mellon Country Inn. Het had wat minder gekund bijv. Geen bloedworst of sauseges.
We fietsen door een mooi park met met veel zondag recreanten/sportievelingen langs de Drumragh River.
Daarna door heuvellandschap met veel grasland en weinig boerderijen en minder ingedeeld, meer natuurlijk. Altijd op het hoogste punt met uitzicht op de Sperren Mountains een groot landhuis recent gebouwd.
In Fintona staan de mensen in de rij voor een klein koffietentje, wij sluiten aan.
Dan volgt de weg naar Enniskillen en slaat de vermoeidheid weer toe. Blij dat we er zijn. Na enig zoeken naar het gehuurde appartement voor de nacht vinden we het in een drukke winkelstraat. Cijferslot Voor de deur werkt niet dus maar bellen. Na 10 minuten verschijnt er iemand uit het Take Away restaurant verderop. Wat Hebben we nu weer? Wordt opgelost en achter dat kleine deurtje zit een appartement dat recent is gerenoveerd. Alles er op en eraan incl hele grote TV met daaronder een open haard.(elektrisch)
Prima. De gokhal onder ons moetzich wel rustig houden[e-1f60f]
Morgen verlaten we N Ierland en gaan we kijken hoe het in de Ierse Republiek is. Wordt een lange rit.
11 Mei 2025 - 22:20
Kitty Willemsen:
Leuk Henk en Adrie, jullie belevenissen in prachtig Ierland! Groet vanaf de Zilverroute, anders en ook tof!
12 Mei 2025 - 07:28
Aart:
[e-1f44d][e-1f44b][e-1f618]
12 Mei 2025 - 08:58
Rick En Caroline:
Nog maar net op weg en alweer zoveel meegemaakt en gezien, wat fijn dat het goed weer is. Succes!
12 Mei 2025 - 11:04
Anne En Betty:
wat fijn dat jullie goed weer hebben en de natuur ziet er prachtig en heerlijk rustig uit! Geniet van ook dit stukje mooie natuur[e-1f917]
12 Mei 2025 - 16:27
Flora:
Mooi verhaal weer Henkadrie en hopelijk van geen fietsertje pesten voorkomt…succes vandaag [e-1f44d][e-1f3fd]
12 Mei 2025 - 17:16
Pauline :
Gelukkig hebben jullie ook mooi weer. Mooie landschappen. Geniet vd tocht.
12 Mei 2025 - 18:57
Francis:
Wat een mooi verslag, en leuk geschreven.
Daarbij hebben jullie ook nog eens mooi weer.
Kortom, jullie zijn aan het genieten.
Ik zelf ga donderdag op vakantie.
Als ik weer terug ben, lees ik weer heel graag jullie reisverslag.
[e-1f44c]
15 Mei 2025 - 09:53
Rob:
Mooi verslag, mooi weer, mooie plaatjes.
Het kan niet mooier. Een mooie reis.
geniet van al dit moois [e-1f44d][e-1f929]